Podium Galerie Deps. Hier wordt geen graan meer geteeld, maar kunst. De moestuin staat vol beelden. De veestallen zijn omgevormd tot werkplaatsen en galerie. Daarom heen scharrelen kippen en schapen nog gemoedelijk rond en zorgt de boomgaard nog voor fruit. In deze creatieve oase scheppen Floor en Léon hun kunst. Vanuit de tuin en door de ramen lonken wulpse dames naar elke passant. Vanuit glazen kasten pronken zilveren sieraden. En altijd klinkt er muziek. Zonder muziek is er voor Léon geen leven en dus geen kunst.


De voorbereidingen voor de nieuw expositie van SPORCK & SPORCK zijn in volle gang. 


                                                                         


Wij zijn: Lèon Sporck, keramist en beeldend kunstenaar, en dochter Floor Sporck, edelsmid en beeldend kunstenaar.

Al sinds decennia werken we in een bepaalde sfeer binnen DEPS. Deps is geïnspireerd op de vitale, op zijn wijze creatieve en zijn persoonlijke vrijheid kiezende ‘Houtekiet’, een dorpspatriarch gecreëerd door Gerard Walschap.

Was Houtekiet in de buurt dan gebeurde er van alles spannends, was hij weg dan verviel Deps, het door hem opgerichte dorpje langzaam aan in een klein burgerlijke slaap. Vitaliteit en creativiteit vormden hiertegen het tegengif.

Floor, als ook de andere twee kinderen zijn flink ondergedompeld in onze Depse tobbe. Ze vlogen inmiddels allemaal uit, maar we blijven erg betrokken op de (artistieke) ontwikkelingen van elkeen.


En we ontvangen dan ook graag iedereen van buiten om te laten zien wat het jaar opleverde.


Iedereen is na een telefoontje van harte welkom, of als de grote groene poort openstaat.

tel: 043 4503538


Léon Sporck, mede namens Floor en Truus.

De toegang is gratis. Ook mensen die zich niet laten vervoeren door de kunst kunnen komen genieten van de prachtige beeldentuin met zijn uitbundige wilde bloemen, de boomgaard met zijn pas geschoren schapen, de kippen, de ateliers die de bezoeker  “een kijkje in de kunstkeuken” gunnen, en de expositieruimte, de spannende zolderverdieping van Deps.

Iedereen is welkom. Het is hier heerlijk toeven, een plek om volop te genieten van de kunst en natuur om even later op een van de vele terrasjes tussen het groen weer rust te vinden.

En dat alles in Ingber, zo’n gehuchtje tussen Gulpen en Margraten dat in de volksmond wel “twee huizen en een mesthoop” heet.                                    “Ingewikkeld”